Aktiviteter för hela familjen

Klättring

En utmanande och minnesskapande klättring med Via Ferrata som har Europas största anläggning hos oss i Höga Kusten. Det finns 4 leder av svårgiehetsgrader, det finns utmaningar för den mer erfarne och leder för den som aldrig klättrat förr.

Dagsvandring

En dagsvandring är perfekt för att uppleva nya fantastiska vyer runt vårt världsarv. Passar för hela familjen!

Paradiset

Ett av sveriges upplevelsebad och ett himmelrike för dig som vill ha en rolig stund, motionera eller njuta. Här finns landets längsta vattenrutschbana Magic Eye. Utöver alla pooler finns det för de allra minsta en egen Söderhavsö och ett avkopplande spa.

Fler tips på aktiviteter

Örnsköldsvik

Paradiset

Ett av sveriges upplevelsebad och ett himmelrike för dig som vill ha en rolig stund, motionera eller njuta. Här finns landets längsta vattenrutschbana Magic Eye. Utöver alla pooler finns det för de allra minsta ett eget Söderhavsö och ett avkopplande spa.

Äventyrens Hus

Här hittar du något för alla! Den perfekta starten för företaget eller familjen inför ditt besök hos oss. Här finns bowling, laserhall, lekland och mer därtill.

City Games

På City Games i centrala Örnsköldsvik erbjuds du moderna bowlingbanor och utmanande Missions Room.

Lugnviksparken

Skatepark för den modiga på nästan 800 kvm för skate, inlines, BMX och kick-bike.
Äventyrsgolfen ligger intill skateparken. Här får du utmanande minigolfbanor som passar alla. Passa på att äta en glass på Villakiosken som ligger mittemellan skateparken och äventyrsgolfen.

Citylekparken

Parken har anpassat underlag för bättre framkomlighet och ytor med olika färger som underlättar orienteringen. Här finns bänkar och toaletter. Passa på att besöka Museiparken där du kan njuta av en rosenträdgård runt skulpturen ” Darwins dagbok” från 1994 av Jörgen Nilsson.

High Coast Art Valley

Denna konsthall är en central del av Höga Kustens helhet. Här erbjuds du en kulturell upplevelse ute i det gröna vilket förstärker världsarvets storslagenhet och genuina känsla.

Kramfors

Docksta sko

Denna fabriken ligger vid Skulebergets fot och är en av få skofabriker som finns i Sverige. Med historia från 1923 görs fortfarande skoproduktionen för hand med ett äkta hantverk. Med historia i ryggen jobbar fabriken fortfarande med fokus på hållbarhet och kvalitén är densamma som när de startade för över 100 år sedan. I fabriken hittar du allt från skor till inredning.

Skuleberget

Ta dig upp på Skuleberget och njut av den magiska utsikten. Upp tar du dig genom klättring, vandring eller med Linbana.

Mjältön

På denna ö finns ett 600 meters brett växtrikt naturreservat med Miljögrottan som mäter 105 meters höjd. Hit tar du dig med privat båt, paddla kajak eller njut av en anordnad båttur.

Mannaminne

En plats som erbjuder myllrande, färgsprakande och ett ständigt växande allkonstverk.

Härnösand

Technichus Science Center

Komplicerad vetenskap – blir enkel och rolig. Det är anpassat för att väcka intresse för naturvetenskap och teknik för barn, ungdomar samt vuxna.

Hemsö Fästning

En gammal militäranläggning från kalla kriget. Här ligger en av landets bäst bevarade försvarshemligheter med en av Höga Kustens vackraste utsikter.

Bilmuseum

Här finner du Sveriges största bilmuseum. Här hittar du allt från utställnignspärlor med massor av krom och lyx till våra vanligaste folkhemsbilar – bilarna du glömt att du minns. Här finns det ca 300 bilar i temahallar.

Sollefteå

Hällristningar vid Nämforsen

Hällristningar i en unik miljö där forsen och älven tillsammans med de branta niporna skapar en alldeles särskild upplevelse. Nämforsen vid Näsåker är Sveriges i särklass största enskilda hällristningsplats.

Nipleden

Detta är en riktig pärla bland vandringar i Höga Kusten. Den startar vid Sollefteå Camping på Risön i centrala Sollefteå och leder uppströms längs Ångermanälvens flöde upp till Edsbron där man korsar älven och följer den nedströms tillbaka till utgångspunkten.

Granvågsniporna

Granvågsniporna kallas de tre kullarna Borgen, Svalnipan och Rödskäggsniporna som reser sig som mäktiga vaktposter vid faxälvens inflöde Ångermanälven. Uppifrån krönen är utsikten över älven storslagen och omgivande landskap i ett av ådalens vackraste partier.